Anasayfa / Ekonomi / KARADENİZ’DE STOKLAR ERKEN BİTTİ, AĞLAR TOPLANDI

KARADENİZ’DE STOKLAR ERKEN BİTTİ, AĞLAR TOPLANDI

DENİZLERDE, 1 Eylül’de başlayan balık avı sezonunun sona ermesine sayılı günler kala, Karadeniz’de tükenen balık stokları ile avcılık durdu. 15 Nisan’da sona erecek sezon öncesinde ağlarını erken toplayan balıkçılar, teknelerini limanlara demirledi. Denizlerde yeterince balık olmayınca sezonunun erken kapandığını belirten Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birlik Başkanı Ahmet Mutlu, ‘Karadeniz’i paylaştığımız birçok ülkenin denizinde balığı var. Bizde iklim değişikliği ve kilometrelerce dolgu alanları balıkçılığı olumsuz etkiledi. Balıkçıların çoğunluğu sezonun bitmesini beklemeden birkaç ay önceden sezonu kapattı’ dedi.

Denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için av yasağı 15 Nisan’da başlıyor. Karadeniz’de bu yıl umduğunu bulamayan balıkçılar erken paydos ederek tekneleri limana çekti, ağlarını ve teknelerini bakıma aldı.

Denizde bu yılın kriz yılı olduğunu belirten Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birlik Başkanı Ahmet Mutlu, ‘Her sene sezona umutla başlıyoruz ama maalesef umduğumuzu bulmadığımız zamanlar oluyor. Maalesef bazı yıllar kriz yılları oluyor. Bu sene deniz istenilen balığı veremedi. İklim şartlar bu durumda çok etkili olduğunu gördük. Denizin ortamı, balığın göç yolu hep değişti. Genelde balıkçının aşırı avlanmasına bağlarlardı bu durumu. Baktığınız zaman balıkçı şimdi avlanmıyor ama hani nerde balık. Denizlerde yeterince balık olmayınca balıkçılar sezonu erken kapattılar. Akaryakıt fiyatlarının da bu durumda çok fazla etkisi oldu. Balık tutamayınca, artan akaryakıt fiyatlarını karşılayamadığı için balıkçı, ağlarını da kendini de denizden çekti’ diye konuştu.

‘HEM İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ HEM DE DOLGU ALANLARI’

Karadeniz’de ekolojik dengenin bozulduğuna dikkat çeken Mutlu, ‘Balıkçıların çoğunluğu sezonun bitmesini yani 15 Nisan’ı beklemeden birkaç ay önce sezonu kapattı. Şimdilerde ise denize açılan yok. Karadeniz’i paylaştığımız birçok ülkenin hamsisi, balığı var denizinde. Bizde hem iklim değişikliği hem de özellikle Doğu Karadeniz sahil kesiminde yapılan kilometrelerce dolgu alanları balıkçılığı olumsuz etkiledi. Balıkçı arkadaşlarımız Ege ve Akdeniz bölgesinde görülen birçok türün artık Karadeniz’de de olduğunu görüyor. Kıyı dolguları da denizin ekolojik dengesini bozdu. Dolgu alanları da yüzde 40’a kadar Karadeniz’de balığın oluşmamasına sebep oldu’ dedi.

‘YETİŞTİRME BALIKLAR DEVREYE GİRDİ’

Tezgahların kültür balıklarına kaldığını söyleyen balıkçı Ahmet Çoğalmış, ‘İlk başta istavritle başladık avcılığa. Sonra hamsi ile devam ettik. Sonra tekrar istavrite döndük. Şimdi de sezon bitti artık. Balıklarda denizde kıt olunca başladık artık ağları denizden çekmeye. Tabi bu arada yetiştirme balıklar devreye girdi. Onlarda ihtiyacı gideriyorlar’ şeklinde konuştu.

‘İLK DÖRT AY PERİYODUMUZ ÇOK İYİYDİ’

Balıkçı Mehmetcan Örseloğlu ise, ‘Balıkçılık ilk başlarda çok iyi gidiyordu. Ama ne hikmetse birkaç ay sonra balık kesildi. Biran da kayboldu. Ama olur bunlar denizde normal. İlk dört ay periyodumuz çok iyiydi. Bereketliydi. Ama hamsi bir anda bizi terk edince vatandaşta tezgaha uğramaz oldu. Şimdi tezgahlarımızda çeşitlilik var. Küçük teknelerin avladığı balıklarımız mevcut. Hayırlısı buymuş. Bu sezon böyle geçti yapacak bir şey yok’ dedi.

GAZ BETON ÜRETİMİ VE ALÜMİNYUM PASTA 

GAZ BETON ÜRETİMİ için,dolgu maddesi olarak silis kumu ve kireç kullanılır. Ayrıca bağlayıcı olarak alçı ve beyaz çimento kullanılırken, gaz betonu kabartmak ve gözenek oluşturmak içinse Pars alüminyum tozu ve Pars alüminyum pasta kullanılır. Birde bunu harç haline getirmek için bir miktar su eklenir. Gaz beton üretimi, tamamen teknik bir konudur.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Üretiminde Kullanılan Hammaddeler
  • Kuvarsit
  • Çimento
  • Kireç ve alçıtaşıdır.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Gaz Beton, Gözenek Oluşturucular

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars alüminyum toz, tehlikeli ve ithal bir malzemedir.Ülkemizde bir çok firma bu tozun kullanımını bırakmıştır. Diğer alüminyum tozlarından farkı aktif özelliğinin fazla oluşudur.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars Alüminyum pasta,
Pars alüminyumdan farkı su bazlı oluşu ve yarı katı yarı pasta formunda tehlikesiz oluşu kullanım sebebi olmaktadır.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram  tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,dermag deri tabaklama,deri kimyasalları,nanotozlar,pars alüminyum pasta,ferro alaşım tozları,nanomikron tozlar,

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com

www.claypacks.com

www.nanotozlar.com

www.netyerim.net

www.kauçukdergisi.com



Diğer Haber

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Ticaret Bakanlığı, "Bir banka hesabının maddi menfaat karşılığında başka kişiler tarafından kullanılmasına izin vermek, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu'na göre suç teşkil ediyor." uyarısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir