Anasayfa / Ekonomi / “Otomotiv ekonominin lokomotif sektörlerinden biri”

“Otomotiv ekonominin lokomotif sektörlerinden biri”

Otomotiv Zirvesi 2023’ün bu haftaki konuğu Ford Türkiye İş Alanı Lideri Özgür Yücetürk oldu.

Bloomberg HT’de yayınlanan programa konuk olan Yücetürk “Otomotivde bugüne kadar birikmiş olarak gelen bir talep var. Türkiye’de geçen seneden itibaren birikmiş olan talebin üzerine otomotiv ürünlerini bir yatırım aracı olarak değerlendirme niyetinde olan bir tüketici gurubu da pazarda talep göstermeye başladı. Bütün bunları eklediğimizde yüksek bir talep; fakat bu talebi karşılayamayan bir arz dengesizliği ile karşı karşıyayız” diye konuştu.

Her şeye rağmen otomotiv sektörü ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olmaya devam ettiğini ifade eden Yücetürk “İhracat rakamına baktığımızda 30 milyar doların üzerine çıkmış olan bir ihracat rakamı çok net bir şekilde sektörün 2022’de zorluklara rağmen kararlılıkla yoluna devam ettiğini gösteriyor” dedi.

Yücetürk “İklim krizi ile birlikte araçların karbondioksit salınımlarını daha aza indirecek teknolojik çözümlerin arasında hibrit ve elektrikli araçlar geliyor. Araçların daha az yakıt tüketmesine imkân verecek şekilde malzeme tarafında da çalışmalar devam ediyor. Ford Otosan olarak geçtiğimiz yıl içerisinde devreye aldığımız sürdürülebilirlik taahhütlerimize göre, 2030 yılında binek araçlarda, 2035 yılında hafif orta ticari araçlarda, 2040 yılında da ağır ticari araçlarda tamamen elektrikliye geçmek. Hedefimiz tedarikçilerimizle birlikte tüm lojistik operasyonlarımızı 2035’te nötr noktaya getirebilmek. Plastik dönüşümünü daha önceliklendirerek önümüzdeki süreçte araçlarımızdaki plastik aksamlarının yüzde 30’unu sürdürülebilir malzemeden kullanmak ve araç imalatı sırasında kullandığımız su tüketimini yüzde 40 azaltmak gibi önemli hedefler kendimize aldık. Bunlara uygun aksiyonlarla da ilerlemeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haber

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu “Gazze” tablosuna izin vermeyince sokak sergisi iptal edildi

- MET takma adıyla bilinen grafiti sanatçısı Muhammed Emin Türkmen: - "Serginin açılışına 2 gün kala bana bir telefon geldi. Küratörümüz bir toplantı yapmamız gerektiğini belirtti. Toplantıda bana bu sergide bu tema içerisinde eserlerimi sergileyemeyeceğim beyan edildi. Ben de diğer sanatçı arkadaşlarımızın emeğini ziyan etmemek için uğraş verdim. Ancak onlar, alınan bu kararın Fransız Başkonsolosluğunun kararı olduğunu bana ilettiler. Ben eserimde düzeltme yapabileceğimi belirtmeme rağmen konsolosluğun Filistin ile alakalı bir eseri bu sergide görmek istemediklerini belirttiler" - "Başka bir temaya dönüştüremeyeceksem eserimin sergilenemeyeceği bana iletildi. Ben de bu motivasyon ile sergiye katıldım ve en başında çalışacağım konuyu zaten kendilerine iletmiştim. Nitekim en başında bu konuyla ilgili bir problem olmamış, kendileri de bunu kabul etmişti. Fakat bu tutum Başkonsolosluğun kararı ile değişti"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir