TÜRKİYE’nin tek plastik ihtisas organize sanayi bölgesi Menemen Plastik İhtisas OSB’de 4 firmanın daha yatırım yapacağı parseller kura çekimiyle belli oldu.
Petkim başta olmak üzere hava, deniz taşımacılığına ve raylı sistemlere, sağlık ve eğitim tesisleri ile işgücü yerleşim birimlerine çok yakın konumundan dolayı sanayicilere rahat bir çalışma ortamı sağlayacak Menemen Plastik İhtisas OSB’deki canlılık artıyor.
Elektrik, doğalgaz, haberleşme, su, özellikle bağımsız yangın suyu şebekesi ve diğer tüm altyapılarla donatılan bölgede yoğun yatırım faaliyetleri devam ederken 4 firma daha yapılan kura çekimi ile yerini belirledi. ASAKUA, Paksu Plastik, İnter Yağ, Plasmak Plastik, 2016 yılı içerisinde bölgede temellerini atacak.
MPİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, hız kazanan kura çekimlerinin ardından tesis inşaatlarında büyük yol kat edildiğini belirtti. Esen, 30 bin metrekarelik parselinde Ege Profil Tic. ve San. A.Ş.’nin, PVC Profil Paketleme Tesisi inşaatını tamamladığını bu tesisin faaliyete geçtiğini, bunun yanı sıra yine Ege Profil Tic. Ve San. A.Ş.’nin 80 bin metrekarelik parselinde ana fabrika inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
ASAKUA, İNŞAATA BAŞLAYACAK
Kura çekimi sonrası 5 bin metrekarelik yerini sabitleyen ASAKUA yöneticileri çok mutluydu. Yakın zaman içinde inşaat faaliyetlerine başlamayı planlayan ASAKUA Su Ürünleri yöneticileri Semira Çakaloz ve Ata Çakaloz ise 5 bin metrekarelik parsel çekimi sonrası yatırım çalışmalarına start verdi. 2 bin 500 metrekarelik parsellere sahip alanlarda da Paksu Plastik (İbrahim Paksu), İnteryağ Petrol (Necati Yılmaz) ile Plasmak Plastik (İhsan Gündüz) Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde temellerini atacakları parselleri belirledi.
2016 yılı içerisinde gerçekleşen fabrika inşaatlarıyla Bölge’nin son şeklini kazanmaya başladığına dikkat çeken Salih Esen, “Sahip olduğu imkanlar ve yaratacağı istihdam ile tüm ülkeye hatta dünyaya örnek olacak Plastik Organize Sanayi Bölgesi’ni hayata geçiriyoruz. Plastik sanayiine duyulan ihtiyacın artmasıyla birlikte yeni yatırım alanları arayan kuruluşlara en modern koşulları sunmak için çalışıyoruz. Sektörümüze ivme kazandıracak olan Bölgemiz, sanayi kuruluşlarının yer almak istediği cazibe merkezi oldu. Bölgemizde yüzde 92 oranında parsel tahsisleri yapıldı, geriye kalan parseller için sanayicilerden yoğun talep alıyoruz, 2017 yılının sonunda Bölgemiz’in en az yüzde 70’inde üretime başlanacağını düşünüyoruz” dedi.
Hızla yapılan çalışmalarla altyapısını tamamlayan OSB’de ihtiyaç duyulacak tüm gelişmiş teknik ve elektronik birimler hizmete alınmaya başlandı. Gelinen bu noktada herhangi bir kaynaktan kredi ya da borç alınmayan Bölgede, sanayicilere tahsis edilen parseller de ipotek veya herhangi bir altyapı sorunu olmadan yatırıma hazır bir şekilde teslim ediliyor.
İZMİR, (DHA)