Anasayfa / Bilgi Bankası / TALK NEDİR?

TALK NEDİR?

Talk pudrası, yerküredeki en yumuşak mineralin rafine edilmiş, pudralı formudur: talk.1 Talk pudrası veya bebek pudrası olsun, muhtemelen ipeksi beyazını bulmuşsunuzdur. Bebek bakımı için gerekli yumuşaklık. Talk, “inert” bir maddedir, yani ciltte yutulduğunda veya kullanıldığında kimyasal reaksiyon oluşturmaz. Insanlar var Antik Mısır döneminden bu yana doğal pürüzsüzlük, güvenlik ve adsorban özelliklerinden yararlanılmıştır. Talk, gezegenin her yerinde bulunan kaya birikintilerinden gelir ve diğer değerli mineraller gibi kıyılmış, ancak saflık şartlarımızı karşılayan sadece en yüksek dereceli talk, talk pudrası için kullanılır. Dünyadan alındığında, talk kısmen ezilir, sıralanır ve bir dereceye atanır. Standartlarımıza uyan talk cevheri daha sonra toz haline öğütülür, parçacık büyüklüğü için test edilir ve onaylanır. Saflık. Kozmetik dereceli talk tozunda asbest tespit etmek için kullanılan test metodolojisi, Kozmetik, Tuvalet ve Koku Derneği (CFTA), Inc. tarafından geliştirilmiştir. 1976’da ve hala ABD Gıda ve İlaç İdaresi tarafından kullanılır ve kabul edilir. Johnson’ın Bebek Tozunu test etmek için kullandığımız metodoloji CFTA endüstrisini aşıyor standart. Talk, sulu magnezyum silikattır, ve çok yumuşak bir mineraldir. Nem ve rutubetten korunmalıdır. Talk dolgu malzemeli sistemler, mekanik olarak kolay işlenebilir. Levha ve hamur hazır kalıplama işlemlerinde dolgu maddesi olarak kullanılabilir. Ekonomik bir dolgu malzemesidir. Dolgu maddeleri plastiklerde katı olarak sisteme ilave edilen ve matrix reçineyle bağdaşmayan organik veya inorganik menşeli malzemelerdir. Bu maddeler alışılmışın dışında sadece ucuzlatmak için değil inaktif veya aktif olmalarına göre ilave edildikleri sisteme pek çok özellik verebilirler. Eğe bilinçli kullanılırsa dolgulu sistemler ucuzluğun yanında çok önemli üstünlükler de kazanmış olurlar. Dolgu maddeleri karışımda özgül ağırlık, E-modülü, baskıya dayanıklılık, eğme direnci, sertlik, ısı dayanıklılığı gibi değerleri artırırlar. Özel bazı katkılar sisteme antistatik ve yanmazlık gibi özelliklerin yanında işlemede kolaylık sağlayan yumuşaklık ve kayganlık gibi artılar da verirler. Dolgu maddelerinin plastiklerde en takdir gören katkısı ise malzemenin küçülmesini yani çekmesini önlemesidir. Dolguların plastik karışımlara olumsuz etkileri yok değildir. En önemli konu çekme dayanımı ve darbe direncinin dolguyla kötüleşmesidir. Bunları düzeltmek için mutlaka özel katkılar gereklidir. Reaktif reçinelerde eksotermik ısı sistemde birçok sorun yaratabilir. Dolguların çoğunluğu bu eksotermik tepe noktasını alçaltarak sistemde oluşan gerilimleri azaltırlar. Bu sayede son ürün daha az çekmiş olur ve yüzey dalgalanmaları ve çatlaklar oluşması da önlenmiş olur. Bu sayede daha parlak ve düzgün yüzeyli ve tam ölçülerde ürün almak mümkün olur. Dolgu ilavesiyle plastiğin diğer maddelere yapışması da önlenmiş olur. Dolgular bütün sistemin işleme değerlerin değiştirir. Bunu içinde depolama ömrü ve işlenme parametreleri de vardır.

 

KULLANIM ALANLARI

Firmanın ürettiği reçine ve jelkotlar; altyapı uygulamaları, inşaat sektörü, otomotiv endüstrisi, tekstil, marin , havacılık ve rüzgar enerjisi gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Polyester reçineler genel anlamda; CTP boru, akrilik küvet, mutfak tezgahı, kompoze taş, düğme, modüler kabin, deniz araçları ve otomotiv parçaları gibi çok çeşitli ürünlerin imalatında kullanılırlar.

 

Dolgu maddeleri seçiminde dikkat edilecek en önemli konular şöyle sıralanabilir;Tanecik büyüklüğü, Dağılım şekli, Dispersiyon özelliği, Kimyasal yapısı, Yüzey yapısı ve büyüklüğü, Yüzeyin katalist etkisi, Aşındırma riski, Yoğunluğu, Yüzey sertliği, Transport şekli, Sağlık açısından sakıncası, Fiyat, Dolgu maddelerinin etkileri. Aktif dolgu maddelerinin etkilerini üç alanda toplamak mümkündür. Bazı dolgular matrix reçineyle kimyasal reaksiyona girerler. Örneğin siyah boya olarak kullanılan ise bazı reçinelerle radikal polimerizasyon yoluyla kimyasal bağ oluşturur.nSonuç olarak dolgu maddelerinin plastiklerde şu değişikliklere neden olduğu söylenebilir;Yoğunluk artışı, E-modülü ile baskı ve eğme değerlerinin artışı, Reaksiyon çekmede azalma Yüzey sertliğinin ve kalitesinin iyileşmesi, Mekanik değerlerin ısıdan etkilenmesinde azalma, Mekanik diğer değerler pek etkilenmezler, Maliyet önmli oranda düşer. Bu sayede plastiklerde şu değişiklikler görülür: Mekanik değerlerde kötüleşme görülür, Plastiğin kullanılmasında kolaylık sağlanır, Baskı ve şekillendirme zamanları kısalır, Daha sert bir ürün elde edilir, Toplamda ısıya daha dayanıklı olur, Ölçüleri tutturmak mümkün olur, çöküntüler azalır, Sürünme problemleri ortadan kalkar, Yük altında kendini bırakma eğilimi azalır, Eğme ve darbe değerleri de daha iyidir.

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

0216 4421200-0532 5466184

Diğer Haber

Doğa Koleji’nin bağımsız anaokulu markası “Doğa Mini” açılıyor

- Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can: - "Okul öncesinde sağlam atılan temeller, ileride insanlığa, ülkemize, cumhuriyetimize büyük katkılar sağlayacak, geleceğimizin de temelleri olacaktır"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir