İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Gençlik Fuarı, binlerce genci ağırlayacak. Fuarda gençler; bir hafta boyunca kültür, sanat ve eğlence dolu etkinliklerde bir araya gelerek stres atacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bu yıl ilk kez düzenlenen Gençlik Fuarı’nda gençleri birbirinden eğlenceli etkinliklerle buluşturuyor. 14-19 Mayıs tarihlerinde gençlere kapılarını açan fuarda sivil toplum kuruluşları, yayınevleri, dergiler, üniversiteler, eğitim kurumları, öğrenci platformları, iş-kariyer, kamu ve spor kurumları, geleneksel sanatlar ve el sanatları alanlarında faaliyet gösteren 300 katılımcı yer alacak.Yenikapı Etkinlik Alanı’nda 300 bin metrekare üzerine kurulan fuarda 180 söyleşi, 120 oyun aktivitesi, 60 workshop ve 20 sahne performansı gençlerle buluşacak.
SÖYLEŞİ ATÖLYELERİNDE BİLGİ PAYLAŞIMI YAPILACAK
Türkiye’nin en büyük gençlik fuarı olan organizasyonun teması “Gönüllülük” olarak belirlendi. “Farkındayım, gönüllüyüm” sloganıyla yola çıkılan etkinlikle, sivil toplum kuruluşları ile gençlerin samimi bir ortamda doğrudan buluşması, gençlerin sivil toplum alanında daha aktif olmaları amaçlanıyor. Fuar kapsamında gazeteciler, edebiyatçılar, yazarlar, şairler, iş adamları ve girişimciler gençlerle söyleşi atölyelerinde bir araya gelip, tecrübelerini ve bilgilerini paylaşacak.
AÇIK HAVA ETKİNLİKLERİ FUARA RENK KATACAK
Workshop alanlarında seramik, hat, ebru, kaligrafi, resim, mozaik, tezhip gibi birçok branşta atölye çalışmaları da gençlerin katılımına açık olacak. Fuar alanında Okçular Tekkesi’nin ok atma parkuru, masa tenisi, air hockey, canlı langırt, izcilik obası, tırmanma parkuru gibi birçok oyun ve açık hava etkinliği de ücretsiz olarak ziyaretçilere hizmet verecek. Gençlik Fuarı’na İstanbul’un birçok noktasından servislerle ücretsiz olarak ulaşım sağlanacak.
Tokat BASKI YAZMACILIĞI GENÇLER İÇİN YENİDEN ŞEKİLLENDİ
Fuarda açtıkları stantta el emeği göz nuru ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunduklarını belirten Kamer Demircan, “Standımızda Tokat Baskı Yazmacılığı ile öne çıkan çantalarımız, el, yazmalarımız, yastıklarımız, şallarımız bulunuyor. Aynı zamanda bereket çubukları ismini verdiğimiz bir ürün grubumuz var. Camdan üretilen bir ürün. Biz cama can katıyoruz diyerek süslediğimiz bereket kaşıklarımız var. Çaylarımızı , kahvelerimizi renklendirecek kaşıklar. Onun haricinde ziynet ismini verdiğimiz metal süslemelerimiz var. Sabunlarımız var. Meşe kömüründen yapılmış, kostik asla kullanılmamış, zeytinyağlı sabunlarımız var. Hepsi sanatçı arkadaşlarımızın el yapımı ürünleri” dedi.
Fuarda açtıkları stantta yardıma ihtiyacı olan çocuklar için farkındalık oluşturmaya çalışan Elif Kiremitçi ise amaçlarının yardıma ihtiyacı olan çocuklar için bir şeyler yapabilmek olduğunu belirtti. Kiremitçi, “Büyüdüm çocuk oldum platformu olarak 0-12 yaş arası çocuklara, ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik faaliyetler düzenliyoruz. Bayramlarda bayramlık kıyafet etkinliklerimiz oluyor. Hayallerin gerçek olduğu ismiyle etkinliklerimiz var. Kimisi toka istiyor, kimisi çorap istiyor, bisiklet istiyor. Amacımız elimizden geldiğince onları mutlu etmek, onların yüzünü güldürebilmek” diye konuştu.
Diğer Haber
İstanbul Hırdavat Fuarı’nda alan satışları sürüyor
Hırdavat ve nalburiye sektörü fuarı 5. Uluslararası İstanbul Hırdavat Fuarı 27-30 Ekim 2021’de gerçekleşecek. Tüm …