Anasayfa / Dünya / Ford’un sürücüsüz otomobilinin lazer gözleri var.

Ford’un sürücüsüz otomobilinin lazer gözleri var.

Ford’un kendi kendine giden otomobili gece karanlığında farsız olarak ilerleyebiliyor.

Dev otomobil firması Ford, geçtiğimiz ocak ayında sürücüsüz otomobil üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Şirket kendi kendine giden arabalarını test etmeye başladı ve gece sürüşü testlerini de yapıyor. Şirket otomobilin gece sürüşünü test ettiği görüntüleri yayınladı.
Yayınlanan videoda, sürücüsüz otomobil farları yanık değilken gecenin karanlığında yol gidiyor. Karanlıkta sürüş testinin amacı, dünya çapında müşterilere tamamen özerk araçlar sunmak. Testin amacı sadece aracın gece sürüş sistemi yeteneklerini göstermek değil. Aynı zamanda kamera tabanlı sensör arızası durumunda, karanlıkta bile aracın lazer tarayıcı sayesinde sürücünün yola devam edebileceğini göstermek.

 
www.teknolojioku.com

Diğer Haber

Devlet destekli ticari alacak sigortasında değişiklik

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sisteminin Tarife ve Talimatları ile Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Tebliğde değişikliğe gitti.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir